Одговорност на Herbalife кон општеството
Herbalife Family Foundation (семеен фонд): возвраќање

Основана во 1994 година, Herbalife Family Foundation (семеен фонд) е посветена на подобрување на животот на децата помагајќи ги организациите во обезбедување здрава исхрана за деца изложени на ризик. Herbalife Family Foundation (семеен фонд) неодамна ги поддржа напорите за помош во Хаити и Јапонија.Во 2005 година, Herbalife Family Foundation (семејниот фонд) ја претстави својата Casa Herbalife програма преку која, заедно со постоечките добротворни организации за помош на децата, се обезбедуваат здрави хранливи оброци. Истата година, првата EMEA Casa Herbalife програма беше претставена во Унгарија,

во 2006 година, истата програма беше претставена во Јужна Африка, а секоја година овие програми се претставуваат во многу други земји. До денес, над 60 програми се воведени на 6 континенти.

Video to show here

imagine_if
Herbalife Family Foundation им помага на децата.  Кликнете за да дознаете повеќе.
Casa Воведена во 2006 година во Јужна Африка, Casa Herbalife програма: ‘Акри љубов’ со седиште во Јоханесбург.
На кој начин Herbalife Family Foundation (семејниот фонд) се разликува од другите добротворни организации?

Кога Herbalife ќе повика некоја организација да се придружи кон тимот на Herbalife, ние се обврзуваме да обезбедуваме поддршка сé додека има потреба. Освен што финансираме, ние и ги охрабруваме вработените и Дистрибутерите на Herbalife да го потпомогнат исполнувањето на потребите на децата преку нашите Casa Herbalife програми.

Во 2009 година, речиси €230,000 во грантови беа распределени за овие програми. Заедно, ние ги менуваме животите на децата со потреби.Независните Дистрибутери, вработените и пријателите на Herbalife го поддржуваат нашиот Herbalife Family Foundation (семеен фонд), и со цел да продолжи оваа работа, ние и понатаму собираме средства на локално и регионално ниво.

Learn more about Herbalife Family Foundation and the Casa Herbalife programmes near you and please consider donating. Дознајте повеќе за Herbalife Family Foundation (семејниот фонд) и Casa Herbalife програмата во Ваша близина, и доколку сте во можност, донирајте.

Herbalife е член на SELDIA (Европската организација за директна продажба) и потписник на нивниот Етички кодекс.
mk-MK | 20.07.2018 14:12:32 | NAMP2HLASPX01